flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УЗАГАЛЬНЕННЯ практики застосування Гайворонським районним судом Кіровоградської області глав 1-4 розділу ІІІ КАСУ

13 березня 2014, 16:52

 На протязі 2013 року до Гайворонського районного суду надійшло 65 заяв,позовів, подань та клопотань адміністративного судочинства. Було відкрито провадження та розглянуто 58 позовних заяв.

З них:

§  Справи зі спорів з приводу забезпечення громадського порядку та безпеки, зокрема зі спорів щодо – 27;

§  Справи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері економіки – 3;

§  Справи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах зайнятості населення та соціального захисту громадян – 28.

 

8 (вісім) матеріалів з різних причин (у тому числі і для належного оформлення) повернуто позивачам. Із них в основному повертались матеріали у зв’язку з не додержанням вимог ст.ст. 105 - 106 КАСУ, а саме: не зазначено чітко зміст позовних вимог, не викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. Крім цього, не зазначені попередні рішення суду, які були прийняті щодо визнання неправомірних дій відповідача.

Поверталися й матеріали з приводу не сплати судового збору або ж незазначені підстави звільнення від сплати судового збору.

          Не рідко суду взагалі не надавались ксерокопії документів, що посвідчують особу - позивача (паспорта) або ж документи, які підтверджують пенсійний статус позивача.

Суд надавав встановлений законодавством період для усунення цих недоліків та дуже часто вимоги, викладені в ухвалі, не виконувались.

Отже, згідно статистичних даних Гайворонського районного суду,  ми бачимо, що за період 2013 року до суду надходила не дуже велика кількість аналізуємих справ, а тому серйозних помилок при застосуванні норм процесуального права не виникало.

Скасованих апеляційними інстанціями рішень Гайворонського районного суду у 2013 році не було.